Kossuth Rádió - Egy apró faluban készülnek az ország talán legjobb kecskesajtjai

2020. április 30. Forrás: mediaklikk.hu

80 éves elmúlt, de még tervei vannak Buzás Attila Sándornak, aki az őrségi Magyarszombatfán készít kecskesajtokat. 30 éves tapasztalata olyan szintre emelte, hogy ma már a leghíresebb éttermek viszik termékeit.

Ízlelő - Aki az idővel spórol, az ízzel spórol

2019. szepttember 5.Forrás: azizlelo.hu

Szállított Gullner Gyulának és Kalla Kálmánnak, Michelin-csillagos éttermekkel áll kapcsolatban ma is. Buzás Attila Sándor kecskesajtját a 2015-ös Bocuse d'Or-gálán is felkínálták. Hosszú évek munkájával azt szerette volna bizonyítani, hogy a sokszor lesajnált kecske is tud annyi hasznot hajtani, mint a szarvasmarha, ha odafigyeléssel bánnak vele.

Index - Egy apró faluban készülnek az ország talán legjobb kecskesajtjai

2019. május 12. Forrás: index.hu

Egy 250 fős Vas megyei faluban, Magyarszombatfán egy volt italboltban készíti a kecskesajtjait Buzás Attila Sándor, akinek 79 éves korában esze ágában sincs abbahagyni a munkát. Fekete pulija, Csibész társaságában hetente jár fel Budapestre, ahol Michelin-csillagos éttermek asztalain végzik a sajtjai.

Kistermelők Lapja - Az őrségi sajt: egy kiváló helyi termék története

2019. május 06. Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Korábban nem foglalkoztak az Őrségben sajtkészítéssel, azonban az elmúlt évtizedben megváltozott a helyzet, kialakult egy új helyi termék, az őrségi sajt. Ma már minőséget képvisel, s minden adottság megvan ahhoz, hogy egy új márkával gazdagodjon a hazai sajtválaszték, munkát teremtve a kiskörzet gazdálkodóinak.

Kistermelők Lapja - Nem minden sajt, ami annak látszik - kézműves sajtjaink a piacon

2019. január 20. Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A kiváló sajtok mellett sajnos gyenge minőségűekkel is megjelennek a termelők a piacon, rontva ezzel a legjobbak esélyét is, mert a vásárló, akár csak egyszer is rosszabb minőségű sajtot vesz, a magyar sajtból, a kézműves termékekből ábrándul ki. Ez ellen tenni kellene valamit. De mit?

Gasztroangyal - Őrségben az erő

2012.mtv gasztroangyal

Néha egy műsorvezetőnek is pihennie kell. Marcsi az Őrségben töltődik fel új energiákkal, a varázslatos táj, a helyi ízek és emberek valamilyen megmagyarázhatatlan erőt sugároznak...
Örülünk, hogy ennek a feltöltődésnek mi is részese lehettünk!